Tak toto těsto, ze kterého je tento krásný velikonoční fešák, používám na Vánoce i na vánočku a kdykoliv v průběhu roku peču tento sladký bochánek na víkendovou snídani :-) O víkendu nebo i ve všední den si uvařit kafe a za vůně kafe zakrojit do rumem provoněného nasládlého pečiva plného mandlí :-) Kdo z nás to nemiluje?:-) Mně osobně pečivo vůbec nedělá dobře, avšak zjistila jsem, že se jedná předně o pečivo z kvasnic a bílé pšeničné mouky. Což je bohužel pečivo, které často jediné se dá běžně koupit. Toto vánočkové těsto je z kvásku a ne z kvasnic a není z bílé pšeničné mouky a jde jej udělat dostatečně sladké i bez bílého či třtinového cukru, jak je uvedeno v receptu. Díky ingrediencím, byť se jedná o sladké pečivo, je toto pečivo rozhodně pro mé tělo méně zátěžové než klasická vánočka či mazanec či jiné sladké kynuté těsto. Tak jdeme na recept :-)
Nejbližší živé vysilání (odpovědi na vaše dotazy) v Klubové sekci 24.11.2024 od 20:00 do cca 21:00. Toto živé vysílání probíhá pro členy Klubu zhruba 2X v měsíci (nejčastěji na začátku a uprostřed měsíce) na webu jinypristup.cz v sekci Klub. Více info »