Italská kuchyně patří mezi mé velmi oblíbené. Ale já asi nemám neoblíbenou kuchyni :-) Myslím, že kuchyně všech národů je báječná už jen tím, že se v ní odráží příběh krajiny a toho, co ta příroda v těch končinách nabízí. Mám ale ráda národní kuchyně, kde se opravdu vaří, a ne jen rozmrazují polotovary. Já nepatřím mezi fandy fast foodu a různých obložených baget z bílé pšeničné mouky a droždí na oběd, což je rovněž tradicí v některých kulturách. Takže u mě s tou láskou ke všem "kuchyním" odsud podsud :-) Ale myslím si, že i národy, kde si spousta lidí zvykli obědvat či večeřet fast food nebo obložené bílé pečivo s hromadou jiných šmakulád, mají svoji kuchyni, a tyto fast foodové aktivity jsou spíše zlozvykem, který se stal normálností. Zpět k italské kuchyni :-) Než mi zjistili intoleranci lepku, občas jsem moc ráda zašla do pizzerky a dala si mojí oblíbenou pizzu s artyčokama. Miluju artyčoky na pizze :-) Jenže toto mi padlo po zjištění intolerance. Tím spíš, když ještě ke všemu mouka na pizzu je ještě více lepková. Ano, v některých pizzeriích už běžně nabízí možnost udělat bezlepkovou pizzu. Občas jsem jí měla. Ale jak víte, já se vyhýbám "moučným" směsím, které jsou složeny převážně z kukuřičného nebo dokonce bramborového škorbu a jiných dalších vysoce průmyslově upravených přísad. A bezlepkovou mouku volím mouku, která je složena pouze z rozemleté obiloviny, která je přirozeně bezlepková. V článku: "Moukami "bez lepku" myslím mouky z přirozeně bezlepkových obilovin. A proč? Je v článku" pak blíže toto celé vysvětluji. No a v těch pizzériích jsem nenatrefila, že by jí bez lepku dělali z čistě přirozeně bezlepkové obiloviny. Takže smůla :-) Anebo taky ne:-) Jelikož na pizzu fakt někdy mám chuť, musela jsem si pomoct sama :-) Dělám několik variant pizzy. V Klubu postupně všechny představím a třeba v mezidobí na další nové varianty i přijdu :-) V tomto receptu vám představuji tvarohovou, která je současně bez lepku. Výhodou této varianty je, že už samotné těsto obsahuje bíllkovinu. S těstem se krásně pracuje. Můžete z něj udělat jednu obří pizzu anebo mnoho malých mini pizz, což je rafinovaná věc zejména pro návštěvu :-) A ještě ke všemu je toto těsto na pizzu opravdu bleskově připraveno. Mně to trvá 5 minut. Rozprostření těsta na plech max 5 minut. Rajčatová omáčka s nakrájením ingredinecí dalších 5 minut. Takže vaše příprava je otázkou 15 min, a to jsem byla ještě časově velmi velkorysá :-) No a peče se to taky jen chvilku. A při přípravě těsta ušpiníte jednu mísu a vařečku. Takže žádné výmluvy :-)
Nejbližší živé vysilání (odpovědi na vaše dotazy) v Klubové sekci 24.11.2024 od 20:00 do cca 21:00. Toto živé vysílání probíhá pro členy Klubu zhruba 2X v měsíci (nejčastěji na začátku a uprostřed měsíce) na webu jinypristup.cz v sekci Klub. Více info »