Miluju čočku, překvapivě :-) K této variantě mám specifický vztah. Jelikož tato čočka chutná jinak než běžně uvařená sladkokyselá čočka. Miluju i tu sladkokyselou, kterou já osobně připravuji bez kvasného lihového octu a cukru a i tak je sladkokyselá :-) Recept dám někdy sem do Klubu. Ale tuto specifickou variantu čočky si vařím, když mám chuť na čočku, a současně mám chuť na něco orientálního, oříškového, lehce pikantního a zemitého. Asi jste pochopili, že tato připravená čočka nebude sladkokyselá. Teda šmrnc jakési skladkokyselosti tam bude, ale ta notoricky známá sladkokyselost to nebude. Avšak přesto bude krásně zakulacená. Tato čočka překvapí svojí jedinečností v chuti, vůni i na pohled. Právě pro její atraktivitu může být rafinovanou přílohou k různých jídlům, ale poslouží i jako atraktivní samostatné jídlo. Díky svému složení se jedná o mnohem více zásadotvorné jídlo, než je klasická sladkokyselá čočka. A přitom si opravdu pochutnáte :-)
Zde je recept :-)
Nejbližší živé vysilání (odpovědi na vaše dotazy) v Klubové sekci 8.11.2024 od 20:00 do cca 21:00. Toto živé vysílání probíhá pro členy Klubu alespoň 2X v měsíci (nejčastěji na začátku a uprostřed měsíce) na webu jinypristup.cz v sekci Klub. Více info »