Miluji Vánoce a advent, takové to období vůně perníkového koření, svařáků, zmrzlých ruk, které ohřívám právě o kelímek toho svařáku :-) A mám takový zvyk, že ke konci listopadu si upeču perníčky, které pak jako příslib blížících se Vánoc pojídám právě k ranní kávě nebo kdykoliv ke kávě během dne :-) No a jakmile si upeču ty perníčky, tak vím, že již na další sladké mimo vánoční cukroví do konce roku nebude chuť. A tak právě před tím koncem listopadu, než peču ty perníčky si párkrát udělám tento pohankový perník. Na tuto buchtu, možná právě díky vůni skořice, hřebíčku, badyánu, mám chuť na podzim a v zimě. Je úžasný :-) A co je na tom nejlepší, neobsahuje lepek (což je pro mě se zjištěnou intolerancí lepku vítané) a ani bílý či třtinový cukr. Jeho výživová hodnota pro mé tělo je tedy úplně v jiných výšinách :-) Tato buchta díky pohance obsahuje rutin, což je velmi cenná látka pro posílení cévních stěn. A přitom si opravdu pochutnáte :-)
Nejbližší živé vysilání (odpovědi na vaše dotazy) v Klubové sekci 19.12.2024 od 20:00 do cca 21:00. Toto živé vysílání probíhá pro členy Klubu zhruba 2X v měsíci (nejčastěji na začátku a uprostřed měsíce) na webu jinypristup.cz v sekci Klub. Více info »