Tak tato upravená zelenina mě jako příloha provází celý podzim a zimu. Je to výrazná a přitom velmi příjemná zahřívací chuť, která na mě působí tak, jako bych si na zahřátí dala něco horkého anebo výrazně pálivého (pro mě např. panák slivovice mého taťky vypálené s láskou našim kamarádem) a v okamžiku mám uvnitř teplo. A navíc je to způsob, jak sníst větší množství těch druhů zeleniny, kolem kterých někteří chodí obloukem. Ale je to velká škoda, protože právě tyto druhy zeleniny jsou aspoň pro mé tělo vysoce zásadotvorné a velmi důležité na podzim a v zimě. Vy, co jste četli e-book: "Co mi dosud řeklo moje tělo", který bude zanedlouho v prodeji), víte, že já na základě své vlastní zkušenosti s mým tělem jsem se přesvědčila, že aspoň mé tělo vykazuje, že na zásadotvornosti a kyselinotvornosti potravin v těle něco bude. Na tuto zeleninovou přílohu díky použitým ingrediencím a zahřívacímu efektu většinou v létě chuť nedostanu, ale jak už jsem řekla, na podzim a v zimě je to top. Tuto přílohu jím nejčastěji na snídani k takovým těm hutným luštěninovým pomazánkám jako např. humus. Moc k těmto pomazánkám pasuje, jelikož svojí pikantní zemitostí krásně osvěžuje jejich hutnost. A navíc při probuzení do chladného rána s dekou na sobě je tato zelenina často tím, na co dostanu chuť. Nebo tuto zeleninu dělám i jako zeleninovou přílohu na oběd např. k podzimnímu rizotu, k podzimním těstovinám, k thajským jídlům nebo prostě k čemukoliv, kam ji zrovna chci :-) Na této zelenině je nejlepší nejen to, jak chutná, ale i to, že je vysoce zásadotvorná. Touto zeleninovou přílohou si tak výrazně zvyšuji zásadotvorný poměr potravin, které v daném dni sním. Je třeba ji ale sníst ještě teplou, jak o tom podrobně píšu v e-booku: "Co mi dosud řeklo moje tělo", který bude zanedlouho v prodeji). A kromě těchto všech superlativ je to levné a bleskově připravené :-)
Nejbližší živé vysilání (odpovědi na vaše dotazy) v Klubové sekci 19.12.2024 od 20:00 do cca 21:00. Toto živé vysílání probíhá pro členy Klubu zhruba 2X v měsíci (nejčastěji na začátku a uprostřed měsíce) na webu jinypristup.cz v sekci Klub. Více info »